miercuri, 25 iunie 2014

Mărul inteligent

Pun pariu că acest gând v-a dus imediat la „incomensurabilele” telefoane cu ecran tactil (touchscreen, pentru cei care vorbesc romgleza). Ei bine, mda, și ele sunt telefoane, dar telefon - adevăratul telefon - e doar cel folosit la vorbirea la distanță (de aici vine și cuvântul tele - phon), pe când un telefon modern e folosit și pentru jocuri, GPS, calculator, lanternă, ceas alarmă, accesarea Internetului.

Vorbind despre telefoanele moderne - imediat gândul ne zboară la IPhone. V-ați dat seama că Phone vine dela telefon, dar I, de unde? După o mică cercetare, vine de la intelligent. Da, deci telefon inteligent.

La fel și pentru IPad, IPod, IOS (OS venind de la operating system, sistem de operare). Dar Mac? Ei bine, Mac este un tip de mere americane, ca să zicem așa. De aceea și insigna Apple e... un măr.

Ce cred eu despre Apple? Cam asta: mulți bani, cost mic, profit mare, publicitate multă, oameni... idioți. Nu e nimic diferit într-un IPhone 5 și un Samsung Galaxy. Ba da! Prețul, bateria și eficiența. Mai mic, mai mare și, respectiv, mai mare din nou pentru Samsung.

Cred că ați auzit de veche glumă: „Pentru ce cumperi IPhone? Ca să demonstrezi că ești bogat!”. La fel. Și faza cu: „Ce e diferit la un IPhone 5 față de un IPhone 4? Prețul!”. Compania respectivă scoate un model nou la 6 luni, și dacă (dacă!) schimbă puțin viteza procesorului și memoria plăcii video.

Așa că eu vă sfătuiesc, luați-vă un Samsung, un HTC, un Allview, chiar și un Nokia Lumia, dar nu vă lăsați păcăliți de propaganda mincinoasă a mărului „inteligent”. Cu stimă,

Pintilie Sebastian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu